INDEX  OVER  SKANDINAVISKE  VOKSEN-TEGNESERIER 

&

OPSLAGSVÆRKER  TIL  BIOGRAFFILMENE / TEGNESERIEUDGAVERNE

 

MARVEL STAR WARS MASTERLIST

STAR WARS AVISSTRIPS MASTERLIST

DARK HORSE STAR WARS MASTERLIST

 

Lucasfilm er grundlagt af George Lucas i 1971 og har Star Wars rettighederne indtil 2012.

De første seks Star Wars film er skrevet og produceret af George Lucas.

I 2012 bliver Lucasfilm købt af Disney.

 

George Lucas fotograferet sammen med noget af persongalleriet fra filmene.

 

 

STAR WARS EPISODE IV - A NEW HOPE FILM / STAR WARS ALBUM 1 : Dette er den første Star Wars film - de tre første film blev senere omdøbt til nr 4, 5 og 6 fordi der blev lavet tre andre film der alle foregik før disse. Filmen bliver startskudet til en tegneserieudgave fra Marvel der kommer til at køre over 107 numre. Seriens nummer 1-6 indeholder tegneserieudgaven af den første film, og disse blev samlet og udgivet i et album der blev udgivet i Danmark, Sverige, Norge og Finland i 1977. Handlingen foregår omkring 19 år efter dannelsen af det Galaktiske Imperium. Death Star er færdigbygget - et våben der er i stand til at ødelægge en planet. Efter Prinsesse Leia Organa, lederen af oprørsalliancen, modtager stjålne tegninger over Death Star, i håb om at kunne finde en svaghed i systemet, bliver hun taget til fange og bragt til Death Star. I mellemtiden har en ung landmand ved navn Luke Skywalker mødt Obi-Wan Kenobi, der har boet i afsondrethed i mange år, på den øde planet Tatooine. Efter Lukes hjem bliver brændt, og hans tante og onkel dræbt, begynder Obi-Wan at træne Luke til at blive en Jedi, og de forsøger -sammen med Han Solo, Chewbacca, C3PO og R2-D2 på at redde prinsessen fra Imperiet. Her ses filmplakaten, Luke Skywalkers første møde med Chewbacca, Prinsesse Leia Organas hjemplanet Alderaan der bliver tilintetgjort af Death Star og Obi-Wan Kenobis skæbnesvangre møde med Darth Vader. Tegneserieudgaven er skrevet af Roy Thomas og Howard Chaykin har tegnet. Forsiderne til de amerikanske hæfter var ikke specielt flotte, og derfor blev den alternative filmplakat der var tegnet af Greg Hildebrandt og Tim Hildebrandt brugt som forside. Denne er rigtigt flot, og blev bestilt af Lucasfilm, da de syntes den oprindelige filmplakat, der var tegnet af Tom Jung, var for mørk i farverne.

 

1977:

STJERNEKRIGEN / STAR WARS / STJÄRNORNAS KRIG (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

STAR WARS ALBUM 1 : Star Wars # 1-6

 

 

 

STAR WARS ALBUM 2 : Både Star Wars filmen og tegneserieversionen blev en stor succes, og Marvel går nu i gang med at skrive nye eventyr. Album nr 2 indeholder en længere historie, der kører i Star Wars # 11-15. Han Solo, Chewbacca og prinsesse Leia bliver taget til fange af Røde Jack, en rumpirat der har stjålet et af Imperiets stjernekrydsere. De narrer ham til at tage dem til Drexel, hvor Luke Skywalker er forsvundet. Luke og droiderne er styrtet ned på en planet der er dækket af vand, og havnet i en krig imellem Dragelorderne og guvernør Quarg. Forfatteren er Archie Goodwin og Carmine Infantino / Terry Austin / Bob Wiacek har tegnet. Coveret er en special-tegnet udgave af Star Wars # 15 og er tegnet af danskeren Stig Bramsen, der senere skiftede navn til Stig Stjernvik.

 

1978:

STJERNEKRIGEN / STAR WARS / STJÄRNORNAS KRIG (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

STAR WARS ALBUM 2 : Star Wars # 11-15

 

STAR WARS ALBUM 3 : Under sin Jedi-træning havner Luke i koma, og hans venner vil derfor søge hjælp på rumstationen Rouletten, en vigtig kilde til skatteindtægter til Imperiet som styres af senator Greyshade. På vej til Rouletten opdager de at Imperiet med kommandør Strom i spidsen forsøger at få det til at se ud som om oprørsstyrkerne har angrebet en af Roulettens transportere. Kommandør Strom og hans stormtropper følger efter Millennium Falcon til Rouletten, hvor Han Solo og Chewbacca senere bliver tvunget til at deltage i et gladiatorspil. Forfatter er Archie Goodwin og tegner er Carmine Infantino. Igen en special-tegnet forside, inspireret af Star Wars # 18, og lavet af danskeren Søren Håkansson.

 

1979:

STJERNEKRIGEN / STAR WARS / STJÄRNORNAS KRIG (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

STAR WARS ALBUM 3 : Star Wars # 18-23

 

STAR WARS EPISODE V - THE EMPIRE STRIKES BACK FILM / STAR WARS ALBUM 4 : Med ødelæggelsen af Death Star har Imperiet erklæret undtagelsestilstand i hele galaksen. Tusinder af verdener har følt undertrykkelsen fra kejseren, da han forsøger at knuse det voksende oprør. Som det kejserlige greb af tyranni strammer til forsøger Luke, Leia, Han og resten af den lille gruppe af frihedskæmpere fortsat at frelse galaksen. Vi følger de igangværende kampe mellem rebellerne og Imperiet, og Luke Skywalker begynder hans jedi-træning hos Master Yoda. Slutningen på fortællingen falder ikke særligt heldigt ud for Han Solo, der bliver indstøbt i carbonit. Tegneserieudgaven er skrevet af Archie Goodwin og Al Williamson / Carlos Garzan / Rick Veitch har tegnet.

 

1980:

 

STJERNEKRIGEN / STAR WARS / STJÄRNORNAS KRIG (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

STAR WARS ALBUM 4 : Star Wars # 39-44

 

 

 

STAR WARS ALBUM 5 : Efter at være sluppet bort fra Rouletten flyver prinsesse Leia og Luke Skywalker til planeten Centares for at bytte deres rumskib ud med et af en mere praktisk størrelse, som dermed også bliver sværere at spore. Da de igen forlader planeten bemærker de en Mining Explorer fra House of Tagge, og da de ved at House of Tagge står sammen med Imperiet følger de efter, og opdager at der bliver fraget Tie-Fighters til planeten Yavin. Tie-Fighterne bliver gemt i en tyk gasatmosfære på Yavin, Luke tager afsted for at ødelægge basen og Tie-Fighterne, og bruger kraften til igen at finde vej ud af gasplaneten, men Baron Orman Tagge følger efter Luke, og redder sig selv fra for evigt at være faret vild i gastågerne. Luke finder forskellige steder nogle spor på at House of Tagge sammen med Imperiet har gang i en større plan. Dette viser sig at være Omega Frost projektet, og det kommer til en lyssværdsduel imellem Luke og Baron Orman Tagge. Forfatter: Archie Goodwin Tegnere: Carmine Infantino / Bob Wiacek / Gene Day. Nordmanden Bjørn Reidar Morisse har lavet sin helt egen forside til dette album.

 

1981:

 

STJERNEKRIGEN / STAR WARS / STJÄRNORNAS KRIG (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

STAR WARS ALBUM 5 : Star Wars # 25-26 + 31-34

 

 

Alle Star Wars avisstriberne fra Los Angeles Times Syndicate hverdagsaviser, der udkom i perioden 1979-1984, bliver trykt komplet i Serie-Nytt og Serie Magasinet, og dette er bestemt ikke noget dårligt materiale at udgive. De første otte historier, der er trykt i Serie-Nytt nr 1-8/1981 er både skrevet og tegnet af Russ Manning (også kendt fra Tarzan, Korak og Magnus Robot Fighter). Herefter bliver Russ Manning nødt til at stoppe på grund af dårligt helbred, og Archie Goodwin skriver og tegner historien "Planet of Kadrill". Fra og med næste historie får Archie Goodwin hjælp af tegneren Al Williamson, og disse to danner makkerpar til serien slutter. I modsætning til hvad man måske skulle tro, når det er avisstriber, er der tale om ret lange historier, og flere af dem hænger endda sammen. Mange er af den holdning at disse avisstriber er af bedre kvalitet, både med hensyn til historier og tegninger, end meget af det Marvel udgav i deres 1977-1986 serie.

 

SERIE-NYTT NR 8/1981 : Det var faktisk Russ Manning der var først til at lave en historie med Boba Fett, dusørjægeren der dukker op i filmen "The Empire Strikes Back", og efterfølgende bliver en af de mest populære personer i serien. Boba Fett crasher da han flyver i en TIE-fighter, og Luke der forfulgte ham crasher også. De bliver begge taget til fange af de indfødte snogars, der tvinger dem til at forsøge at reparere maskineriet der sørger for varme til deres by. Leia, Han Solo og Chewbacca kommer til undsætning for at redde Luke, og de bliver nødt til at samarbejde med Boba Fett at undslippe de indfødte snogars. Under deres flugt forsøger Boba Fett at få fat på det han oprindeligt jagtede, som han kan få en dusør for, og som ikke var Han Solo på det tidspunkt, men Luke, Leia, Han og Chewbacca modarbejder ham. Her ses et par billeder af Boba Fett fra "The Frozen World of Ota" der kører i aviserne i perioden 17/06/1980 - 10/08/1980, og dette er også Russ Mannings sidste Star Wars historie.

 

 

SERIE-NYTT NR 12/1981 : En anden rigtig fed historie, er "The Bounty Hunter of Ord Mantell". I filmen "The Empire Strikes Back", der fik premiere d. 21/05/1980 nævner Han Solo en dusørjæger fra Ord Mantell, og i avisstriberne der kører 10/02/1981 - 19/04/1981 er der et eventyr klar med ham. Historien fortæller hvordan denne dusørjæger jagter Han Solo, der kommer i store problemer, og undslipper på et hængende hår. Historien er også udgivet i albumformat i farver i Sverige i 1996.

 

 

 

SERIE-NYTT NR 13-14/1981 : Den her historie handler om en gruppe af Imperiets admiraler, der planlægger et komplot imod Darth Vader. Admiralerne holder et møde med Vader, der på grund af uenigheder ender med at Vader bruger kraften imod en af dem. Admiralerne der er ledere af Imperiets eskadroner af stjernekrydsere og krigsskibe, er ikke tilfredse med at Vader vil bestemme det hele, og de synes han udnytter sin position hos kejseren til at øge sin personlige magt. De kontakter oprørsstyrkerne for at få hjælp og Luke melder sig frivilligt til missionen. Vader er ved at bygge et kæmpestort krigsskib, det største projekt siden Death Star, og Luke skal infiltrere projektet ved at komme om bord som droid-reparatør. Tingene tager dog en uventet drejning da det viser sig der er en dobbeltagent. Det her er "Darth Vader Strikes" og det er en af de bedste af de gamle historier.

 

 

 

SERIE-NYTT (SVERIGE):

1 : Gambler's World (Los Angeles Times Syndicate 12/03/1979 - 08/09/1979)

2 : Gambler's World (Los Angeles Times Syndicate 12/03/1979 - 08/09/1979)

3 : Tatooine Sojourn (Los Angeles Times Syndicate 10/09/1979 - 05/11/1979)

4 : Princess Leia, Imperial Servant (Los Angeles Times Syndicate 06/11/1979 - 31/12/1979)

5 : The Second Kessel Run (Los Angeles Times Syndicate 01/01/1980 - 25/02/1980)

6 : Bring Me The Children (Los Angeles Times Syndicate 26/02/1980 - 21/04/1980)

7 : As Long As We Live (Los Angeles Times Syndicate 26/02/1980 - 21/04/1980)

8 : The Frozen World of Ota (Los Angeles Times Syndicate 17/06/1980 - 10/08/1980)

9 : Planet of Kadril (Los Angeles Times Syndicate 11/08/1980 - 05/10/1980)

10 : Han Solo at Stars' End (Los Angeles Times Syndicate 06/10/1980 - 09/02/1981)

11 : Han Solo at Stars' End (Los Angeles Times Syndicate 06/10/1980 - 09/02/1981)

12 : The Bounty Hunter of Ord Mantell (Los Angeles Times Syndicate 10/02/1981 - 19/04/1981)

13 : Darth Vader Strikes (Los Angeles Times Syndicate 20/04/1981 - 26/07/1981)

14 : Darth Vader Strikes (Los Angeles Times Syndicate 20/04/1981 - 26/07/1981)

 

 

Der er kun Serie-Nytt nr 1, 10, 13/1981 der har Star Wars forsider, selv om serien var den første serie der var i bladet, og hvis ikke at betragte som hovedserien, så i hvert fald en af hovedserierne.

 

Forsiden til nr 1/1981 er ret fed, det er Tom Jungs Empire Strikes Back plakat:

 

 

Nr 10/1981 : Millennium Falcon tegnet af Salvador Fabá:

 

 

 

SERIE-NYTT NR 8/1982 : Oprørernes hovedbase på planeten Yavins fjerde måne er under angreb af Imperiets styrker, og derfor sender hovedbasen et advarselssignal ud til alle indkomne rumskibe om at de skal forlade planetsystemet igen. Millennium Falcon med Luke, Leia, Han og Chewbacca modtager signalet og på grund af Imperiets blokade omkring Yavin bliver de nødt til at finde et andet sted de kan være, hvilket bliver planeten Aquaris, da Leia for nylig har indgået en aftale med Silver Fyre, der er lederen af Aquaris, om at Aquaris vil slutte sig til oprøret. Aquaris er dækket af vand og oprørsbasen er bygget på havets bund. Han Solo har dog sine tvivl, fordi han ved Silver er en smugler, og at hun er leder for en af de største grupperinger af pirater og lejemordere i galaksen. Det varer heller ikke længe inden vores venner får problemer - Luke er tæt på at drukne, og under forsøget på at redde ham er Han Solo ved at blive klemt ihjel af en kæmpe blæksprutte. En god fortælling med et uventet twist. Historien er fra "Traitor's Gambit".

 

 

1982:

 

SERIE-NYTT (SVERIGE):

2 : The Serpent Masters (Los Angeles Times Syndicate 27/07/1981 - 01/11/1981)

6 : Deadly Reunion (Los Angeles Times Syndicate 02/11/1981 - 03/01/1982)

8 : Traitor's Gambit (Los Angeles Times Syndicate 04/01/1982 - 07/03/1982)

10 : The Night Beast (Los Angeles Times Syndicate 08/03/1982 - 16/05/1982)

13 : The Return of Ben Kenobi (Los Angeles Times Syndicate 17/05/1982 - 25/07/1982)

 

 

 

STAR WARS EPISODE VI - RETURN OF THE JEDI FILM / STAR WARS FILM-ALBUM : Darth Vader kontrollerer hvordan det går med at bygge Death Star II, mens oprørerne forsøger at redde Han Solo fra Jabba the Hutt. Luke Skywalker vender tilbage til Dagobah imens kejser Palpatine planlægger at få ham over til den mørke side af kraften. Oprørerne rejser til Endor for at deaktivere forsvarsskjoldet til Death Star II, mens Luke Skywalker fortæller Leia Organa om hendes sande arv. Oprørerne forsøger at ødelægge Death Star II mens Luke Skywalker duellerer med Darth Vader. I modsætning til de to foregående tegneserieudgaver af filmene, der var en del af Marvels fortløbende Star Wars serie, bliver denne tegneserieudgave udgivet som en mini-serie på fire numre. Denne udgave er væsentligt flottere tegnet end de to foregående. Tegneserieudgaven er skrevet af Archie Goodwin og Al Williamson / Carlos Garzón / Tom Palmer har tegnet.

 

 

I 1983 bliver det nu muligt at leje "Star Wars: A New Hope" på VHS videobånd. De første mange år efter VHS systemet kom frem var det kun muligt at leje filmene. Det var først lang tid senere firmaerne begyndte at lave eksemplarer folk kunne købe. Dette skyldtes at ingen på dette tidspunkt troede at folk ville se en film mere end én gang.

 

 

SERIE MAGASINET NR 19/1983 + 21/1983 + 5/1984 : Det kæmpestore krigsskib vi så Imperiet var ved at bygge i historien der var i Serie-Nytt nr 13-14/1981 er nu blevet færdigt, og det fejrer Vader med et angreb på den nærmeste oprørsbase. Det kommer til at gå hårdt ud over Laakteenbasen, der bliver tilintetgjort, men lige inden når basen at advare hovedoprørsbasen på Yavins fjerde måne. Hovedoprørsbasen bliver nødt til at skal flyttes før Vaders kæmpeskib når frem, og til dette skal oprørerne bruge hjælp fra Mon Calamari, en oprørsgruppe der er ledet af admiral Ackbar, der indtil for nylig har ført sin egen krig imod Imperiet, men som nu er gået sammen med de andre oprørsstyrker. Da Millennium Falcon når frem til Ackbars skib er der kun vragstumper og skrot at se, men ud fra dataene i en af computerne kan R2-D2 og C-3PO oplyse at der er blevet skudt flere redningskapsler afsted til en planet ved navn Daluuj. Der bliver dog store problemer på Daluuj da imperietropper også har opdaget at der er overlevende, og Millennium Falcon bliver hevet ned under vandet af søuhyrer. Vaders kæmpeskib fortsætter sin kurs imod oprørernes hovedbase på Yavin og skyder alle oprørsskibe det møder på sin vej i atomer. Dette bringer Luke på en mission sammen med general Dodonnas søn hvor de ved hjælp af en kraftjuvel, der er i stand til at forstyrre alle energiskjolde, skal sætte et angreb ind på Vaders krigsskib. Der er dog nogle ting Luke og Vrad Dodonna ikke er helt enige om. Det her må siges at være mesterværket fra den gamle avisserie, der er tale om tre historier - Revenge of the Jedi, Doom Mission og Race for Survival, men de udgør én lang historie.

 

 

 

Med lanceringen af den tredje Star Wars film i biograferne, den første film som lejefilm til VHS, og dermed stigende interesse for både filmene og tegneserierne, og med massevis af uudgivet materiale fra Marvels Star Wars tegneserie, lanceres nu et fast Star Wars blad, hvor der ligesom med alle albummene er tale om et samtryk imellem danske, svenske, norske og finske udgaver.

 

 

STAR WARS BLADET NR 1 : Som det fremgår af billederne er der nu sket ting og sager med Marvels Star Wars. Sammenlignet med de historier der var i albummene er der tale om en helt anden kvalitet, både hvad angår tegninger og historier. Snyd ikke dig selv for Star Wars Bladet nr 1-13, det er i disse blade du finder de allerbedste historier fra Marvel. Alle disse historier foregår imellem The Empire Strikes Back og Return of the Jedi filmene. Historien i Star Wars Bladet nr 1 er fra # 51-52, og vi følger oprørsstyrkerne der udforsker forskellige planeter, for at finde et nyt sted til deres base. En af oprørernes spioner kommer tilbage fra Patriim-systemet, og oprørerne kommer nu i besiddelse af informationer om at Imperiet i dyb hemmelighed er ved at konstruere Tarkin, et våben der får Death Star til at blegne. Tarkin har ikke de samme svagheder som Death Star, så oprørsstyrkerne får pludselig nok at se til, med at få afværget denne trussel. David Michelinie har skrevet historien og Walt Simonson har tegnet.

 

1983:

 

STAR WARS / STJÄRNORNAS KRIG FILM-ALBUM (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars - Return of the Jedi # 1-4

 

STAR WARS BLADET / STAR WARS / STJÄRNORNAS KRIG (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars # 51 + 52

 

SERIEMAGASINET (SVERIGE):

10 : Iceworld (Los Angeles Times Syndicate 04/10/1982 - 14/11/1982)

12 : The Power Gem (Los Angeles Times Syndicate 26/07/1982 - 03/10/1982)

19 : Revenge of the Jedi (Los Angeles Times Syndicate 15/11/1982 - 23/01/1983)

21 : Doom Mission (Los Angeles Times Syndicate 24/01/1983 - 17/04/1983)

 

 

 

SERIE MAGASINET NR 5/1984 : Dette er Race for Survival, der er fortsættelsen til nr 19 + 21 fra 1983 - Darth Vaders krigsskib fik en skade på gyrokontrolsystemet under kampen med Luke Skywalker og Vrad Dodonna, og skibet bliver derfor nødt til at ligge stille indtil skaden er repareret. I stedet giver Vader admiral Griff ordrer til at påbegynde angrebet på oprørernes base på Yavins fjerde måne. Oprørerne vil nu flytte deres hovedbase til planeten Hoth, men har store problemer med at komme væk fra Yavin på grund af Imperiets blokade. Det vil kræve et spring i hyperrummet at komme til Hoth, men der kræves en lang lige strækning for at opnå fart nok til dette, og dette er ikke muligt på grund af blokaden. Admiral Ackbar og hans Mon Calamari styrker, der blev reddet af oprørerne i nr 21/1983, sætter angreb ind tre steder på blokaden for at hjælpe med at få lavet et hul, men admiral Griff synes det ligner en skinmanøvre, og eneste vej til hyperrummet synes at gå forbi en ustabil sol, hvilket admiral Griff også godt er klar over.

 

 

STAR WARS BLADET NR 3-6 : Disse blade indeholder # 56-63 hvor Shira Brie er med. Hun dukker første gang op i # 56, og der bliver stille og roligt bygget op til noget stort, og i # 60-63 kører Shira-sagaen. Vi starter med at følge Lando, der er taget tilbage til Skyernes By, men her er alle indbyggerne tilsyneladende forsvundet, og Lando får store problemer med hans gamle cybroid der er blevet saboteret. Oprørene har gang i et projekt med at kunne gemme hele deres flåde inde i solen i en varmeafvisende pyramide, og imens er Luke og Lando taget til Bazarre for at handle med Orion Ferret, der har rekonstrueret nogle af Imperiets Tie-Fightere af nedstyrtede vragdele. Oprørerne skal bruge Tie-Fighterne til at lave et overraskelsesangreb på en af Imperiets baser, så de kan få ruten til Imperiets armada, og blande sig med denne i Tie-Fighterne og angribe indefra. Efter de har fået oplysningerne til ruten bliver Shira af personlige grunde nødt til at rejse tilbage til sin hjemplanet, og hun bliver ledsaget af Luke Skywalker. Forholdet imellem Luke og Shiva bliver hele tiden tættere og tættere, og efter de kommer tilbage fra Shivas hjemplanet, er det tid til at sætte angrebet ind imod armadaen. Noget går dog grueligt galt, og alting er heller ikke hvad det ser ud til at være, hvilket gør at vi også skal et smut forbi Krakes database, der består af et helt bygningsværk. Topkarakterer til denne historie!! Forfattere: Louise Jones, Walt Simonson, David Michelinie  Tegnere: Walt Simonson, Tom Palmer

 

1984:

 

STAR WARS BLADET / STAR WARS / STJÄRNORNAS KRIG (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

2 : Star Wars # 55 + 49

3 : Star Wars # 56 + 57

4 : Star Wars # 58 + 59

5 : Star Wars # 60 + 61

6 : Star Wars # 62 + 63

7 : Star Wars # 65 + 68

 

SERIEMAGASINET (SVERIGE):

5 : Race for Survival (Los Angeles Times Syndicate 18/04/1983 - 10/07/1983)

9 : The Paradise Detour (Los Angeles Times Syndicate 11/07/1983 - 02/10/1983)

13 : A New Beginning (Los Angeles Times Syndicate 03/10/1983 - 25/12/1983)

14 : A New Beginning (Los Angeles Times Syndicate 03/10/1983 - 25/12/1983)

18 : Showdown (Los Angeles Times Syndicate 26/12/1983 - 05/02/1984)

22 : The Final Trap (Los Angeles Times Syndicate 06/02/1984 - 11/03/1984)

 

 

 

I 1985 kommer "Star Wars: The Empire Strikes Back" som lejefilm til VHS-video.

 

 

STAR WARS BLADET NR 7-10 : Historien er sagaen "The Search Begins" fra # 68-74 hvor rebellerne sætter en storstilet jagt igang på dusørjægeren Boba Fett, der er på vej til Jabba the Hutt med Han Solo der er indefrosset i carbonit. Det er kommet rebellerne for øre at Boba Fett havde en medskyldig, som blev snydt, da Fett fik fat i Solo, så rebellerne håber denne medskyldige vil hjælpe dem med at få fat i Fett. Der er dog tre der kan være denne medskyldige, så vi kommer vidt omkring. For at få en bedre forståelse af historien får vi også en fortælling med Han Solo der foregår tilbage i tiden. Forfattere: David Michelinie, Mary Jo Duffy. Tegnere: Gene Day, Kerry Gammill, Tom Palmer, Ron Frenz. Igen topkarakter - "The Search Begins" og "The Shira Saga" er det ypperste fra Marvels første Star Wars serie, disse to historier bør enhver stifte bekendtskab med!

 

1985:

 

STAR WARS BLADET / STAR WARS / STJÄRNORNAS KRIG (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

8 : Star Wars # 69 + 70 (Nr 1/1985 i Sverige og Norge)

9 : Star Wars # 71 + 72 (Nr 2/1985 i Sverige og Norge)

10 : Star Wars # 73 + 74 (Nr 3/1985 i Sverige og Norge)

11 : Star Wars # 75 + 76 (Nr 4/1985 i Sverige og Norge)

12 : Star Wars # 77 + 78 (Nr 5/1985 i Sverige og Norge)

13 : Star Wars # 79 + 80 (Nr 6/1985 i Sverige og Norge)

 

 

 

I 1986 kommer "Star Wars: Return of the Jedi" som lejefilm til VHS-video.

 

 

I årgang 1986 når vi frem til # 81, hvor historierne foregår efter Return of the Jedi filmen. Dette giver et problem, fordi der nu ikke længere er noget Imperie, Boba Fett eller Darth Vader, og der er ingen der ved om der kommer flere Star Wars film, så Marvel kan ikke bare selv lave en ny storyline. Mest interessant er historien fra # 91 der er i nr 19, hvor vi kommer til planeten Kashyyyk, der er Chewbaccas hjemplanet, og her møder vi Chewbaccas familie. Skrevet af Jo Duffy og tegnet af Ron Frenz.

 

I det norske Kobra Magasinet fra Forlaget Gevion bliver der nu trykt Star Wars avisstriber fra dagsaviserne - de samme der blev udgivet i Serie-Nytt / Seriemagasinet, men i Kobra Magasinet bliver de ikke udgivet komplet.

 

1986:

 

STAR WARS BLADET / STAR WARS / MÅNADENS ÄVENTYR (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

14 : Star Wars # 81 + 82 (Nr 1/1986 i Sverige og nr 1/1986 i Norge)

15 : Star Wars # 83 + 84 (Nr 3/1986 i Sverige og nr 2/1986 i Norge)

16 : Star Wars # 85 + 86 (Nr 5/1986 i Sverige og nr 3/1986 i Norge)

17 : Star Wars # 87 + 88 (Nr 7/1986 i Sverige og nr 4/1986 i Norge)

18 : Star Wars # 89 + 90 (Nr 9/1986 i Sverige og nr 5/1986 i Norge)

19 : Star Wars # 91 + 93 (Nr 11/1986 i Sverige og nr 6/1986 i Norge)

20 : Star Wars # 92 (Nr 12/1986 i Sverige og nr 7/1986 i Norge)

 

KOBRA MAGASINET (NORGE):

1 : Iceworld (Los Angeles Times Syndicate 04/10/1982 - 14/11/1982)

2 : Iceworld (Los Angeles Times Syndicate 04/10/1982 - 14/11/1982)

3 : Revenge of the Jedi (Los Angeles Times Syndicate 15/11/1982 - 23/01/1983)

4 : Doom Mission (Los Angeles Times Syndicate 24/01/1983 - 17/04/1983)

5 : Race for Survival (Los Angeles Times Syndicate 18/04/1983 - 10/07/1983)

6 : The Paradise Detour (Los Angeles Times Syndicate 11/07/1983 - 02/10/1983)

 

 

 

I årgang 1987 udkommer der tolv hæfter, hvor de første seks indeholder historier der tidligere er blevet sprunget over, og de sidste seks indeholder de sidste nye historier. Fortællingerne i de første seks hæfter består enten af et eller to amerikanske hæfter, så nogle lange sagaer er der ikke tale om, men historierne er dog rimelige og kan læses. Derimod bliver både historier og tegninger i de nye historier mere og mere tvivlsomme. Det ender også med at serien efter # 107 lukker i USA.

 

1987:

 

STAR WARS / MÅNADENS ÄVENTYR (SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars # 45 + 46

2 : Star Wars # 47 + 48

3 : Star Wars # 50

4 : Star Wars # 53 + 54

5 : Star Wars # 64 + 65

6 : Star Wars # 66 + 67

7 : Star Wars # 95 + 96

8 : Star Wars # 97 + 98

9 : Star Wars # 99 + 101

10 : Star Wars # 102 + 103

11 : Star Wars # 104 + 105

12 : Star Wars # 106 + 107

 

KOBRA MAGASINET (NORGE):

1 : A New Beginning (Los Angeles Times Syndicate 03/10/1983 - 25/12/1983)

2 : Showdown (Los Angeles Times Syndicate 26/12/1983 - 05/02/1984)

 

 

1991:

 

KOBRA MAGASINET (NORGE):

2 : Iceworld (Los Angeles Times Syndicate 04/10/1982 - 14/11/1982)

 

 

 

Oprindeligt planlagde George Lucas ni Star Wars film, og i november måned 1994 begynder han at skrive manuskriptet til The Phantom Menace. Produktionen sættes i gang efter Lucas synes mulighederne for at lave special-effekter er nået op på et niveau han finder brugbart for hans fjerde film. Indspilningerne starter d. 26 juni 1997 og filmen får premiere d. 19 maj 1999.

 

I anledning af Star Wars 20 års jubilæum i 1997 bliver de tre første film genudgivet i restaurerede udgaver, hvor der også er tilføjet nye scener og nye special-effekter. I USA får disse film premiere i biograferne i januar, februar og marts måned 1997, og de bliver naturligvis efterfølgende også udgivet på VHS.

 

Alt dette skaber selvfølgelig en masse interesse omkring Star Wars igen, og derfor begynder Semic / Interpresse at udgive en bladserie igen, og ligesom med de gamle album og bladserien fra 1983-1987 er der tale om et samtryk imellem danske, svenske, norske og finske udgaver. Star Wars nr 1-3/1996 indeholder tegneserieudgaven af de tre film der skal relanceres i 1997, og som også tidligere har været udgivet i albumformat. Der er dog tale om udgaver med ny farvelægning og ny oversættelse.

 

STAR WARS NR 4-6/1996 : Star Wars feberen er døet ud, og der bliver ikke længere lavet tegneserier, men Forlaget Dark Horse kunne godt tænke sig at prøve kræfter med Star Wars universet, og derfor erhverver de rettighederne til at lave tegneserier i 1991, hvorefter de prøver serien af i mini-serier. Nummer 4-6 indeholder Star Wars Dark Empire # 1-6, der er en direkte fortsættelse til Return of the Jedi, og den første Star Wars produktion fra Dark Horse. I 1991 står det klart at der ikke vil komme en fortsættelse til Return of the Jedi filmen, så Dark Horse laver deres egen fortsættelse, og denne er intet mindre end fremragende. Dark Empire indeholder en virkelig velskrevet historie og et utal af flotte store tegninger. Det viser sig at Kejseren ikke er død alligevel og genetableringen af Imperiet er i fuld gang. Boba Fett er heller ikke død, sarlaccen fandt ham ufordøjelig og spyttede ham ud igen, og Luke Skywalker afprøver den mørke side af kraften. En mørk og dyster fortælling der på glimrende vis giver grobund for at lave nye Star Wars historier igen. Serien er skrevet af Tom Veitch og tegnet af Cam Kennedy.

 

1996:

 

STAR WARS (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars # 1-6

2 : Star Wars # 39-44

3 : Star Wars - Return of the Jedi # 1-4

4 : Star Wars Dark Empire # 1 + 2

5 : Star Wars Dark Empire # 3 + 4

6 : Star Wars Dark Empire # 5 + 6

 

STAR WARS ALBUM (SVERIGE):

1 : The Frozen World of Ota (Los Angeles Times Syndicate 17/06/1980 - 10/08/1980)

 

 

Relanceringen af de tre første film i 1997 - Nu som Special Edition:

 

 

STAR WARS NR 7-9/1997 : Med nederlaget og kejser Palpatines "dødsfald" samt lukningen af operation Shadow Hand, har Imperiet trukket sig tilbage. I denne periode med relativt fred, er Luke Skywalker begyndt at arbejde for at genoprette jedi-ordenen. Men Imperiets nye førende general Sedriss, starter et angreb mod planeten Balmorra. Balmorra har været uafhængig efter slaget om Endor, men efter Palpatines genkomst var planeten blevet Imperiets største producent af AT-STS. Nu med kejserens tilsyneladende død har de gjort oprør, og Sedriss går til angreb på Balmorra, men de har produceret nye våben som Sedriss styrker ikke kan hamle op med, så Sedriss bliver nødt til at indgå en aftale. Oprørerne gemmer sig i nye kampdroider der skal sendes til Byss, og bliver på den måde i stand til at sætte et angreb ind. På Byss er der nogle der prøver at forhindre kejserens genfødsel, for selv at overtage magten over Imperiet, men det er for sent - Han er allerede genfødt! Denne historie byder desuden også på et våben, et våben der er endnu mere farligt end Death Star, et våben der også kan tilintetgøre planeter. Historien er Star Wars Dark Empire II # 1-6 der er skrevet af Tom Veitch og tegnet af Cam Kennedy.

 

 

STAR WARS NR 10-12/1997 : Vi kommer her tilbage i tiden, og får historien om hvad der skete imellem The Empire Strikes Back og Return of the Jedi. Konstruktionen af den nye Death Star er i gang, men Imperiets flåde kan ikke klare leverancerne, så Darth Vader må tage til Coruscant og forhandle med Prins Xizor, der kontrollerer den største handelsflåde i galaksen. Vader og Xizor kan ikke fordrage hinanden, og Xizor har gang i sin helt egen dagsorden. Vader har givet ordre til at Luke Skywalker skal fanges, og bringes til ham i live, så han kan blive omvendt til den mørke side af kraften, men Xizor har givet falske oplysninger om at Vader har udlovet en ny stor dusør for at få slået Skywalker ihjel. Skywalker bliver jaget vildt da han ankommer til Tatooine, da Jabba the Hutt sender sin terrorbande efter Skywalker for at slå ham ihjel. Vader bliver dog informeret om dette, da han har placeret en spion i Jabbas bande. Xizor har også en underlig tiltrækningskraft på kvinder, der gør at de finder ham uimodståelig, hvilket Prinsesse Leia får at mærke. Boba Fett drøner rundt med Han Solo nedfrosset i carbonit, og skal have ham leveret til Jabba, så han kan inkassere dusøren. Fett finder dog ud af at dette ikke er særligt nemt, da han hele tiden bliver jaget af andre, der gerne vil frarøve ham Han Solo, så de kan få dusøren i stedet for. Mini-serien Shadows of the Empire er blevet brugt og den er skrevet af John Wagner og tegnet af Kilian Plunkett og John Nadeau.

 

1997:

 

STAR WARS (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

7 : Star Wars Dark Empire II # 1 + 2 (Nr 1 i Sverige og Norge)

8 : Star Wars Dark Empire II # 3 + 4 (Nr 2 i Sverige og Norge)

9 : Star Wars Dark Empire II # 5 + 6 (Nr 3 i Sverige og Norge)

10 : Star Wars Shadows of the Empire # 1 + 2 (Nr 4 i Sverige og Norge)

11 : Star Wars Shadows of the Empire # 3 + 4 (Nr 5 i Sverige og Norge)

12 : Star Wars Shadows of the Empire # 5 + 6 (Nr 6 i Sverige og Norge)

 

 

 

STAR WARS UNIVERSET - DEN ULTIMATIVE GUIDE TIL STJERNEKRIGENS SKURKE OG HELTE : Det første store opslagsværk bliver udgivet af Carlsen i 1998, og indeholder informationer om de personer og druider der har været med i de tre første film.

 

 

Semic / Interpresse bliver i slutningen af 1997 opkøbt af Egmont, hvilket resulterer i en øjeblikkelig lukning af Star Wars bladet i både Danmark, Sverige, Norge og Finland. Det bliver dog besluttet at lade serien fortsætte udelukkende i Sverige, men på grund af denne lukning udkommer der kun fem hæfter i Sverige i 1998.

 

 

STAR WARS NR 1-2/1998 : Dybt i sumpområderne på planeten Mimban ligger en kraftfuld krystal, der er i stand til at give besidderen en uovervindelig beherskelse af kraften. I de rette hænder kan det redde galaksen. I de forkerte hænder, kan det ødelægge den! Mens eksplosionen af den første Death Star stadig giver genlyd igennem kosmos finder Luke og Leia ud af at krigen de troede de vandt bare var et slag, og at den mørke side af kraften stadig findes i galaksen. Historien er fra Star Wars: Splinter of the Mind's Eye # 1-4 der er skrevet af Terry Austin og tegnet af Chris Sprouse.

 

 

STAR WARS NR 3-5/1998 : Tyranniet er afsluttet, men hvad vil komme i stedet for? Fem år efter Return of the Jedi er Leia og Han gift, og har påtaget sig tunge byrder i regeringen i den Nye Republik, og Luke Skywalker er den første i håbet for ny linje af jedi-riddere. Men tusinder af lysår væk har den sidste af kejserens krigsherrer -Admiral Thrawn, taget kommandoen over resterne af den kejserlige flåde. Thrawn har gjort to afgørende opdagelser, der kan ødelægge rebellernes Nye Republik - To opdagelser, hvis navne begge to ender på Solo! Dette er Star Wars: Heir to the Empire # 1-6 der er skrevet af Timothy Zahn / Mike Baron og tegnet af Olivier Vatine.

 

1998:

 

STAR WARS (SVERIGE):

1 : Star Wars - Splinter of the Mind's Eye # 1 + 2

2 : Star Wars - Splinter of the Mind's Eye # 3 + 4

3 : Star Wars - Heir to the Empire # 1 + 2

4 : Star Wars - Heir to the Empire # 3 + 4

5 : Star Wars - Heir to the Empire # 5 + 6

 

STAR WARS UNIVERSET - DEN ULTIMATIVE GUIDE /

BILD LEXIKON / KOMPLETT GUIDE (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars - The Visual Dictionary

 

 

 

STAR WARS NR 1-3/1999 : Thrawn skaber en hær af gensplejsede Shock-troopers i et forsøg på at overgå oprørsstyrkernes styrker. I mellemtiden planlægger den mørke jedimester C'baoth at kidnappe de nyfødte tvillinger fra Prinsesse Leia og opfostre dem som de første af en ny legion af jedier der bruger den mørke side af kraften. Dette er Star Wars: Dark Force Rising # 1-6 der er trykt. Forfatter: Mike Baron Tegner: Terry Dodson.

 

 

STAR WARS EPISODE I - THE PHANTOM MENACE FILM / STAR WARS NR 4/1999 : Strandet på ørkenplaneten Tatooine efter at have reddet den unge dronning Amidala fra en forestående invasion af Naboo, opdager jedi-lærling Obi-Wan Kenobi og hans Jedi-mester Qui-Gon Jinn den ni-årige Anakin Skywalker, en ung slave der er usædvanlig stærk i kraften. Anakin vinder et podraceløb og med det sin frihed, og han forlader sit hjem for at blive trænet til at blive Jedi. Heltene vender tilbage til Naboo, hvor Anakin og dronningen har problemer med et stort antal invasionsstyrker, mens de to jedier må kæmpe med en dødelig fjende der hedder Darth Maul. Efterfølgende indser de at invasionen kun er det første skridt i en skummel plan af Sitherne. Tegneserieudgaven er skrevet af Henry Gilroy og tegnet af Rodolfo Damaggio.

Ud over tegneserieversionen i anledning af den nye film udkommer der også to opslagsværker - Et med personerne og et med rumfartøjerne, og desuden udkommer der også en filmbog.

 

STAR WARS NR 5-6/1999 : Disse to blade indeholder de fire Star Wars Episode I oneshots med Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Queen Amidala og Qui-Gon Jinn. Historierne bygger videre på bestemte scener i filmen. Her ses billeder fra historien med Queen Amidala, hvor hun og Jar Jar Binks følger efter et insekt, der har stjålet batteriet til Anakins podracer lige før løbet skal begynde. Det viser sig at der er ret mange flere end det ene insekt, og at de skal bruge batteriet til en vandpumpe. Ud over insekterne der har stjålet batteriet, har Amidala og Jar Jar også problemer med nogle gamorreanere der jagter dem igennem hele historien. Skrevet af Mark Schultz og tegnet af Galen Showman.

 

1999:

 

STAR WARS (SVERIGE):

1 : Star Wars - Dark Force Rising # 1 + 2

2 : Star Wars - Dark Force Rising # 3 + 4

3 : Star Wars - Dark Force Rising # 5 + 6

4 : Star Wars Episode I - The Phantom Menace # 1-4 (Udgivet som oneshot i Norge)

5 : Star Wars Episode I - Anakin Skywalker + Star Wars Episode I - Obi-Wan Kenobi

6 : Star Wars Episode I - Queen Amidala + Star Wars Episode I - Qui-Gon Jinn

 

STAR WARS EPISODE I - UNIVERSET / BILD LEXIKON /

KOMPLETT LEKSIKON (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars Episode I - The Visual Dictionary

 

STAR WARS EPISODE I - PÅ KRYDS OG TVÆRS / MASKINER OCH RYMDSKEPP /

FRA INNSIDEN (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars - The Definitive Guide to the Craft of Star Wars Episode I

 

STAR WARS EPISODE I - DEN USYNLIGE FJENDE /

DET MÖRKA HOTET (DANMARK / SVERIGE):

1 : Star Wars Episode I - The Phantom Menace Movie Storybook

 

 

 

STAR WARS NR 1, 2, 5, 6/2000 : Her bliver der brugt materiale fra serien Star Wars Tales # 1-4. Der er 3-4 forskellige historier i hvert blad, som foregår på forskellige tidspunkter, både før og efter, de fire film der er lavet på dette tidspunkt. De to første billeder er fra den første historie i nr 1/2000 "Life, Death, and the Living Force" fra Star Wars Tales # 1, der er med Qui-Gon Jinn og Obi-Wan Kenobi. Historien udspiller sig før hændelserne i Episode I, hvor vores to helte bor i en træhytte, lige indtil Qui-Gon Jinn redder en moggonit, og denne igangsætter et større bagholdsangreb på træhytten. Efterfølgende drager Qui-Gon Jinn og Obi-Wan Kenobi til et bjergområde hvor de møder en silan, der er et enormt uhyre. Denne historie er skrevet af Jim Woodring og tegnet af Robert Teranishi. De to sidste billeder er også fra nr 1/2000, og fortæller historien om den droid, som egentligt blev købt i stedet for R2-D2, af Obi-Wan Kenobi og Luke Skywalker i Star Wars: A New Hope, men som som gik i stykker efter at have kørt nogle få meter. Peter David har skrevet historien og Martin Egeland har tegnet.

 

 

STAR WARS NR 3-4/2000 : Her bliver serien Vader's Quest # 1-4 trykt - De to første episoder blev fejltrykt i nr 3/2000, hvor der var rodet rundt i rækkefølgen på siderne, så alle fire episoder blev trykt i et udvidet nr 4/2000, der blev udgivet til samme pris som et almindeligt hæfte. Vi befinder os kort tid efter "A New Hope" og Darth Vader har ansat dusørjægere til at finde ud af hvem der var ansvarlig for ødelæggelsen af Death Star. Thurlow Harris, en tilfangetaget rebelpilot, der knap nok undslap kampen ved Death Star, oplyser ham om pilotens identitet - Luke Skywalker, og Vader igangsætter en plan for at fange ham. Denne serie viser det første møde mellem Luke og hans far. En anden af hovedpersonerne er Jal Te Gniev, der selv mener det burde have været ham, der var blevet udvalgt som pilot til at ødelægge Death Star. Forfatteren er Darko Macan og tegneren er Dave Gibbons.

 

2000:

 

STAR WARS (SVERIGE):

1 : Star Wars Tales # 1

2 : Star Wars Tales # 2

3 : Star Wars - Vader's Quest # 1 + 2

4 : Star Wars - Vader's Quest # 1-4

5 : Star Wars Tales # 3

6 : Star Wars Tales # 4

 

STAR WARS - DEN MYSTISKE KRAFT / MYTERNAS MAKT (DANMARK / SVERIGE):

1 : Star Wars - The Power of Myth

 

 

 

STAR WARS NR 1-2/2001 : Disse blade indeholder mini-serien Star Wars: Darth Maul der er skrevet af Ron Marz og tegnet af Jan Duursema. Efter at have skjult sig i generationer har de onde sither ventet på det bedste tidspunkt til at dukke op igen og tage hævn over jedierne. Men i de sidste dage før Trade Federation laver en blokade af planeten Naboo, sætter sitherne gang i en plan for at styrte republikken, men Sith Lord Darth Sidious bliver bekymret over den potentielle fare for forstyrrelse af det kriminelle syndikat Black Sun, en stor og magtfuld organisation der er frygtet over hele galaksen. Sidious kan ikke tillade noget eller nogen hindrer hans formål, og så han giver sin nådesløse lærling, den dødbringende destroyer, Darth Maul, frie hænder til at udrydde hans modstandere, som kun en mester i den mørke side af kraften kan gøre det. Historien er flot tegnet og bestemt værd at stifte bekendtskab med, og hvis du var i tvivl om at Darth Maul er ondskaben selv, så finder du i hvert fald ud af det her.

 

 

STAR WARS NR 4/2001 : Bladet indeholder mini-serien Star Wars Jedi Council - Act of War, der foregår 33 år før slaget om Yavin, og et år før The Phantom Menace. Stort set alle medlemmer af Jedi Rådet fra The Phantom Menace er med i historien, hvor vi bla. følger Qui-Gon Jinn, Obi-Wan Kenobi, Kansler Valorum, Darth Sidious og Darth Maul. En brutal reptilrace kendt som Yinchorri har overtrådt fredsaftalen i Republikken, og er gået i gang med en erobringskrig i deres hjørne af galaksen. Mace Windu har sendt to Jedi-riddere af sted for at få styr på situationen, men Yinchorrierne sender deres døde lemlæstede kroppe tilbage. Nu er Jedi Rådet parat til at gå i krig. Hvad de ikke ved er at mørke kræfter manipulerer begivenhederne bag kulisserne. Der findes tre beboede planeter i Yinchorrisystemet, og Jedi Rådet laver tre hold som henholdsvis tager afsted til Yinchorr, Yitheeth og Yibikkoror for at lede efter Yinchorriernes kommandocentral. Dette er en rigtig god og velskrevet historie som klart kan anbefales. Tegnestilen er ret speciel, men det ødelægger nu ikke historien, der er skrevet af Randy Stradley og tegnet af Davide Fabbri.

 

 

STAR WARS NR 5/2001 : Fem år før begivenhederne i The Phantom Menace påtager Qui-Gon Jinn og hans padawan Obi-Wan sig at beskytte baronesse Omnino da hun ankommer til Coruscant. Efter de har reddet hendes liv beder hun de to jedier om at redde sin søn baron Sando, efter et nødsignal bliver modtaget fra hans skib. Jedierne finder skibet drivende nær Ord Mantell, med alle besætningsmedlemmer, herunder baronen, tilsyneladende dræbt af en gal savrip. Jedierne beslutter herefter at tage til Ord Mantell at finde flere spor, hvor de uventet bliver angrebet af ukendte fjender. Jedierne får at vide af en landmand ved navn Orin Fed, at en baron ved navn Taxer Sundown besidder Jedi-lignende evner. Landmandens datter Nella tilbyder at føre dem til Sundowns energistation. Da de ankommer bliver de angrebet af lyssværd-svingende soldater, der synes at være i en trance. Under kampen bliver Nella kidnappet og taget om bord på en flyer, og jedierne beslutter sig for at prøve at redde hende. Igen et rigtigt godt sammenskruet eventyr som kan anbefales. Bladet indeholder Star Wars - Qui-Gon & Obi-Wan: Last Stand on Ord Mantell # 1-3 og forfatter er Ryder Windham og tegner er Ramon F. Bachs.

 

2001:

 

STAR WARS (SVERIGE):

1 : Star Wars - Darth Maul # 1 + 2

2 : Star Wars - Darth Maul # 3 + 4

3 : Star Wars Tales # 5

4 : Star Wars Jedi Council - Act of War # 1-4

5 : Star Wars - Qui-Gon & Obi-Wan : Last Stand on Ord Mantell # 1-3

 

 

 

STAR WARS EPISODE II - ATTACK OF THE CLONES FILM / STAR WARS NR 1/2002 : Episode II foregår ti år efter begivenhederne i Episode I, og galaksen er på randen af borgerkrig. Under ledelse af en frafalden Jedi ved navn Grev Dooku, truer tusindvis af planetsystemer med at løsrive sig fra den Galaktiske Republik. Efter der foretages et attentatforsøg senator Padmé Amidala, den tidligere dronning af Naboo, bliver Jedilærlingen Anakin Skywalker sat til at beskytte hende, mens hans mentor Obi-Wan Kenobi bliver sat til at undersøge mordforsøget. Anakin, Padmé og Obi-Wan kommer dybt ind i de separatistiske territorier og nærmere begyndelsen på en ny trussel mod galaksen - Clone Wars. Tegneserieudgaven er skrevet af Henry Gilroy og tegnet af Jan Duursema.

Og ligesom ved den foregående film udkommer der igen et opslagsværk med personerne og et opslagsværk med rumfartøjerne.

 

 

STAR WARS NR 2/2002 : Jedi Quest af forfatteren Ryder Windham finder sted fire år efter The Phantom Menace og vi følger Anakin i hans teenage år og Obi-Wan Kenobi. Anakin og Obi-Wan er rejst til en fjerntliggende planet ved navn Ilum, hvor Anakin som en del af hans Jedi-træning skal gå ind i en grotte og finde krystaller til hans første lyssværd. Obi-Wan fortæller Anakin at han vil blive påvirket og komme til at se syner og høre stemmer inde i grotten. Anakin ser en vision med Darth Maul som forudsiger hans fald til den mørke side. Efter denne nedslående oplevelse og skabelsen af hans første lyssværd, bliver den unge padewan og hans mester sendt på en mission for at sætte den morderiske smugler Kradyn, der arbejder for hutterne, ud af spillet. Anakin bliver fanget af en lejesoldat, og Obi-Wan prøver at komme ham til undsætning i en snu forklædning. Men den unge Anakin ligger ikke på den lade side og har startet et oprør. Historien er god og interessant, og vi får et indblik i Anakins unge år, men Pop Mhan der er tegneren, tegner menneskene i historien ret mangainspireret, hvilket er lidt en skam.

 

2002:

 

STAR WARS (SVERIGE):

1 : Star Wars Episode II - Attack of the Clones # 1-4 (Udgivet som oneshot i Norge)

2 : Star Wars - Jedi Quest # 1-4

 

STAR WARS - KLONERNES ANGREB PÅ KRYDS OG TVÆRS /

KLONERNA ANFALLER MASKINER OCH RYMDSKEPP /

EPISODE II FRA INNSIDEN (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars - The Definitive Guide to the Craft from Star Wars Episode II

 

STAR WARS - KLONERNES ANGREB UNIVERSET /

KLONERNA ANFALLER BILD LEXIKON /

EPISODE II KOMPLETT LEKSIKON (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars - Attack of the Clones : The Visual Dictionary

 

STAR WARS EPISODE I INTERGALAKTISK LEKSIKON (NORGE):

1 : Inside the Worlds of Star Wars Episode I

 

 

 

STAR WARS NR 1/2003 : I ugerne før begivenhederne i Star Wars: A New Hope, klargøres Death Star til sin skæbnesvangre første mission. En magtbegærlige klike af Grand Mofs og Imperie officerer planlægger at dræbe kejser Palpatine og Darth Vader og tage kontrol over Impiret. Rygterne om at en jedi har vist sig på en af galaksens planeter lokker Vader væk fra sin herre, og kliken gør sit træk. Men at overtage Imperiet og galaksen er ikke nok for nogle af de sammensvorne, og inden længe strides kliken indbyrdes med hinanden. Deres planer bliver yderligere kompliceret af dusørjægeren Boba Fett, og de har også undervurderet deres primære mål - Kejser Palpatine. Historien er fra Star Wars: Empire # 1-4 der er skrevet af Scott Allie og tegnet af Ryan Benjamin.

 

 

STAR WARS NR 2/2003 : Her bliver der brugt materiale fra Star Wars Republic # 49-52. SWR # 49 er det første nummer i serien der i USA bliver udgivet som et Clone Wars hæfte, og historierne foregår imellem Episode II og Episode III. Med slaget ved Geonosis, er Galaksen officielt kastet ud i krig. Imens Jedi Rådet kæmper med deres nye rolle som leder af republikkens klonhær har andre jedier påtaget sig jobbet for indsamling af oplysninger. På en stor rumstation kendt som "The Wheel", leder jedien Aayla Secura efter en berygtet pistolmand, der kan hjælpe hende med at opfange separatisternes seneste hemmelige planer. Imens Republikkens styrker og hærene fra konføderationen af uafhængige systemer er beskæftiget af at bekrige hinanden, prøver separatisterne at ødelægge Republikkens klonanlæg på Kamino, og general Obi-Wan Kenobi og hans tropper gør en gruopvækkende opdagelse på en af Naboos måner. Hele befolkningen i Gungan-bosætternes område er blevet udslettet i et folkedrab af et kemisk angreb af en magtgal separatistisk kommandant, og Anakin opdager at det næste mål er Naboo selv. Det her er rigtigt godt - Gode historier og flotte tegninger! Manuskripter af John Ostrander / W. Haden Blackman / Scott Allie / og tegninger af Jan Duursema / Stephen Thompson / Tomás Giorello.

 

2003:

 

STAR WARS (SVERIGE):

1 : Star Wars Empire - Betrayal # 1-4

2 : Star Wars - Republic # 49-52

 

 

 

STAR WARS NR 1/2005 : Mere materiale fra Star Wars Republic serien, og denne gang er det # 55-60. General Kenobi og hans premierløjtnant Anakin Skywalker er blevet overført til en stilling på den regnvåde planet Jabiim. Kampene er hårde og langt de fleste af de lokale er på samme side som separatisterne, hvilket gør Republikkens forposter isolerede og sårbare. På grund af stigende tab og svindende resurser sætter Obi-Wan, det han håber vil være et afgørende angreb, ind på fjenden. Men vejret er ikke med Obi-Wan og hans klontropper, en konstant regn der ikke vil holde op samt voldsomme storme gør missionen nærmest umulig. Efterfølgende følger vi Anakin Skywalker, der efter en kamp på ørkenmånen Aargonar, er strandet bag fjendens linjer med den sidste person i galaksen han ønsker at være sammen med - en Jedi ved navn A'Sharad Hett fra en tusken-klan på Tatooine. For Anakin bliver deres kamp for at komme tilbage til Republikkens styrker også en test af, om han kan styre sit had til tuskenfolket, og om han kan holde på hemmeligheden om hans mord på en hel tusken-stamme. Sidste historie handler om at Obi-Wan Kenobi og ARC Trooperen Alpha er blevet taget til fange i et slot af den mørke jedi Asajj Ventress. Igen - Rigtigt godt, med gode historier og flotte tegninger! Manuskripter af John Ostrander / W. Haden Blackman og tegninger af Jan Duursema / Brian Ching / Tomás Giorello.

 

 

STAR WARS EPISODE III - REVENGE OF THE SITH FILM / STAR WARS NR 2/2005 : Episode III foregår tre år efter Clone Wars starter, og jedi-ridderne er spredt ud over hele galaksen hvor de leder en kæmpestor klonhær i krigen mod separatisterne. Jedi Rådet afsender jedimesteren Obi-Wan Kenobi for at eliminere den berygtede General Grievous, der er leder af den separatistiske hær. I mellemtiden får jedi-ridderen Anakin Skywalker, der nu er adskilt fra sin tidligere mester, mere og mere at gøre med Palpatine, kansleren af den Galaktiske Republik. Ukendt for offentligheden er Palpatine en Sith Lord. Deres stadig tættere venskab truer jedi-ordenen, Republikken og Anakin selv, som ender med at give efter til den mørke side af kraften og blive Darth Vader. Tegneserieudgaven er skrevet af Miles Lane og tegnet af Doug Wheatley.

Sammen med tegneserieudgaven udkommer der også et opslagsværk over fartøjerne og et over personerne.

 

2005:

 

STAR WARS (SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars - Republic # 55-60

2 : Star Wars Episode III - Revenge of the Sith # 1-4

 

STAR WARS - SITH-FYRSTERNES HÆVN PÅ KRYDS OG TVÆRS (DANMARK):

1 : Star Wars - Revenge of the Sith : The Definitive Guide to Spaceships and Vehicles

 

STAR WARS - SITH-FYRSTERNES HÆVN UNIVERSET /

MÖRKRETS HÄMND BILD LEXIKON /

EPISODE III KOMPLETT LEKSIKON (DANMARK / SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars - Revenge of the Sith : The Visual Dictionary

 

 

 

Interessen for Star Wars tegneserier er nu ikke længere hvad den har været, hvilket betød at bladet lukkede efter årgang 2005. Der udkom ingen Star Wars blade i 2004, men i nr 1/2005 stod der at det var fordi der var problemer med at få kontrakterne underskrevet, og efterfølgende var materialet fra USA også blevet forsinket.

 

I 2008 lanceres Star Wars The Clone Wars, der er en animeret tv-serie for børn, og i den forbindelse startes et nyt blad op af Egmont i 2009. Bladet er for børn, og er derfor ikke medtaget her, men disse udgivelser kan ses i det andet Star Wars index her på siden.

 

 

STAR WARS - DET KOMPLETTA BILDLEXIKONET 2010 : Det her er efterfølgeren til det allerførste opslagsværk der udkom i 1998. Den gamle udgivelse indeholdt Star Wars: The Visual Dictionary, og den her indeholder Star Wars: The Complete Visual Dictionary. Bogen indeholder foruden oplysninger om persongalleriet i de tre første film, der var i den første udgave, også oplysninger om de nye personer fra de tre prequel-film.

 

2010:

 

STAR WARS - DET KOMPLETTA BILD LEXIKONET (SVERIGE):

1 : Star Wars - The Complete Visual Dictionary

 

 

I 2011 udkommer der tre fine værker - Et om lyssværd, hvordan de er opbygget, de 25 mest kendte personer og deres lyssværd samt de 10 mest berømte lyssværdsdueller. Flere af siderne kan slåes ud i dobbelt størrelse, som det er vist på første billede. Et andet værk er en 3D bog med alle fakta om Darth Vader, bogen fungerer på den måde at når man bladrer forsvinder der en beklædningsdel fra Darth Vader, denne ryger så over på venstre side, og man kan så se bagsiden af beklædningsdelen. Altså får man informationer om maske, dragt osv. fra både udvendig og indvendig side. Den sidste bog indeholder 11 klassiske scener fra de 6 første film, lavet med en teknik der hedder scanimation. Når man bladrer i bogen kommer der et sandt festfyrværkeri af animationer og farver til hver scene.

 

2011:

 

STAR WARS - LJUSSABLAR, EN GUIDE TILL KRAFTENS VAPEN (SVERIGE):

1 : Star Wars Lightsabers - A Guide to Weapons of the Force

 

STAR WARS - DARTH VADER, EN REKONSTRUKTION I 3D (SVERIGE):

1 : Star Wars - Darth Vader, A 3-D Reconstruction Log

 

STAR WARS - EN BOK MED SCANIMATION (SVERIGE):

1 : Star Wars - A Scanimation Book

 

 

 

Den sidste Star Wars film udkom i 2005, og fremtidsudsigterne for nye film ser lidt sløje ud, men i 2012 skal der komme en 3D udgave af Episode I - The Phantom Menace, og da det har været en stor succes at udgive et nyt børneblad i forbindelse med lanceringen af Clone Wars tv-serien, vil Egmont afprøve voksen-markedet for Star Wars tegneserier igen.

 

Den 20 december 2011 bliver multiplayer online rollespillet Star Wars The Old Republic udgivet, og efterfølgende bliver der også udgivet en hel del Old Republic tegneserier, og i denne forbindelse prøver Egmont igen med et Star Wars blad for voksne i Sverige og Norge. På trods af det nye spil og relanceringen af Episode I filmen er dette ikke nok til at skabe nogen stor ny stor interesse for Star Wars, og det bliver kun til nogle få udgivelser i 2012.

 

 

The Old Republic spillet og 3D udgaven af The Phantom Menace:

 

 

STAR WARS NR 1/2012 (NORGE) : Efter flere hundrede år vender Sith Imperiet tilbage til galaksen, fast besluttet på at knuse Republikken, der sendte dem i eksil. Dette er unge Sith Teneb Kel's chance for at forlade sin tilværelse som slave og bevise sit værd over for Det Mørke Råd. Men deres mission til ham er uventet, han skal ikke jage jedier, men derimod sithkejserens lærling. Teneb er ikke den smarteste eller mest magtfulde iblandt sitherne, men han er helt sikkert den mest desperate hvilket gør ham farligere end han ellers ville være under normale omstændigheder. Udgivelsen er lavet for at samle løse ender i forbindelse med lanceringen af multiplayer online rollespillet Star Wars: The Old Republic, og indeholder historien Blood of the Empire fra Star Wars - The Old Republic # 4-6. Skrevet af Alexander Freed (der også er gamedesigneren) og tegnet af David Ross.

 

 

STAR WARS 1-3/2012 (SVERIGE) : Egmont lancerer igen et Star Wars blad for voksne i Sverige. Bladet indeholder serierne "The Old Republic: The Lost Suns" (Se de to første billeder) og "Darth Vader and the Lost Command" (Se de to sidste billeder). Det må dog siges at være et ret useriøst forsøg på at få et Star Wars blad op at køre igen. Allerede i nr 3 står der at der ikke vil blive udgivet flere blade, Egmont har altså ud fra salget af to blade vurderet at serien ikke sælger godt nok. Det er nok begrænset hvor mange der overhovedet opdagede at der nu atter var et Star Wars blad for voksne, inden at det var væk igen. Desuden var begge serier mini-serier på 5 numre, og der blev så kun udgivet 3 numre af dem begge - også dette er useriøst. De to udgivelser den norske afdeling af Egmont udgav i 2012 var tykke 100 siders hæfter der begge indeholdt afsluttede historier.

 

 

STAR WARS ÅR FOR ÅR - EN VISUEL KRØNIKE : En rigtig flot bog på 328 sider med tilhørende slipcase. Her står alt om hvad der er kommet af film, tegneserier, franchise, legetøj, computerspil osv. Bogen er oversat til dansk af Brian Iskov, og den indeholder desuden også specialproduceret materiale der kun er i den danske udgave. Forlaget Alvilda har udgivet denne flotte luksusbog i 2012, og den er et must-have i enhver Star Wars fans samling.

 

Desuden udkommer i 2012 "Star Wars - Den Usynlige Fjende", et revideret opslagsværk, i forbindelse med 3D relanceringen af Star Wars Episode I, og der kommer også "Star Wars - Episod I 3D", en bog på 64 sider der fortæller hele handlingen fra Episode I filmen, med billeder fra filmen der er lavet om til 3D. Man skal bruge de medfølgende 3D-briller for at få noget ud af bogen, til gengæld virker det særdeles godt, og man får en fin 3D effekt. "Star Wars - En Jedis Vej" er intet mindre end en håndbog i hvordan man bliver en Jedi.

 

2012:

 

STAR WARS (SVERIGE):

1 : Star Wars - The Old Republic: The Lost Suns # 1 + Star Wars - Darth Vader and the Lost Command # 1

2 : Star Wars - The Old Republic: The Lost Suns # 2 + Star Wars - Darth Vader and the Lost Command # 2

3 : Star Wars - The Old Republic: The Lost Suns # 3 + Star Wars - Darth Vader and the Lost Command # 3

 

STAR WARS (NORGE):

1 : Star Wars - The Old Republic (Blood of the Empire) # 4-6

2 : Star Wars - The Old Republic (Threat of Peace) # 1-3

 

STAR WARS ÅR FOR ÅR - EN VISUEL KRØNIKE (DANMARK):

1 : Star Wars Year by Year, a Visual Chronicle + Ekstra materiale specielt lavet til den danske udgave

 

STAR WARS - DEN USYNLIGE FJENDE, DEN ULTIMATIVE ILLUSTREREDE GUIDE /

DET MÖRKA HOTET, DET KOMPLETTA BILD LEXIKONET  (DANMARK / SVERIGE):

1 : Star Wars - The Phantom Menace : The Expanded Visual Dictionary

 

STAR WARS - EN JEDIS VÄG (SVERIGE / NORGE):

1 : Star Wars - The Jedi Path

 

STAR WARS EPISOD I - DET MÖRKA HOTET 3D (SVERIGE):

1 : Star Wars Episode I - The Phantom Menace Storybook

 

 

 

Den 30 oktober 2012 køber Disney Lucasfilm for 4.05 billioner dollars.

Sammen med købet af filmselskabet får Disney rettighederne til Star Wars og Indiana Jones.

 

 

 

STAR WARS - DEN ULTIMATA GUIDEN TILL HELA SAGAN : Det her er den flotteste og bedste bog af dem der bliver udgivet i 2013, den er udgivet af Forlaget Tukan, er på 200 sider og indeholder et kombineret opslagsværk over film og tegneserier. Bagerst i bogen findes også oplysninger om filmenes skabere, produktion af filmene, filmplakater, legetøj, computerspil, franchise mm.

 

Et opslagsværk med "Star Wars - Klonernes Angreb" blev også udgivet i 2002, men i 2013 kommer en udvidet og opdateret udgave. Det var oprindeligt planen at der skulle være kommet en 3D film af Star Wars Episode II - Attack of the Clones i 2013, men denne blev udsat på grund af indspilningen af Star Wars - The Force Awakens. DK Publishing der er Forlaget Alvildas samtrykspartner havde allerede lavet bogen "Star Wars - Attack of the Clones : The Ultimate Illustrated Guide" der skulle udgives på det nordamerikanske marked i anledning af 3D udgaven af Episode II, men DK Publishing valgte at lade være med at udgive bogen, så denne bog er kun udkommet i Danmark. "Star Wars - Stora Guiden Till Alla Karaktärer" indeholder oplysninger om 202 personer fra de seks første film. Bogen er på 208 sider, og der er én side med oplysninger og billede af hver person.

 

2013:

 

STAR WARS - KLONERNES ANGREB, DEN ULTIMATIVE ILLUSTREREDE GUIDE (DANMARK):

1 : Star Wars - Attack of the Clones : The Ultimate Illustrated Guide

 

STAR WARS - DEN ULTIMATA GUIDEN TILL HELA SAGAN (SVERIGE):

1 : Star Wars - The Ultimate Visual Guide

 

STAR WARS - STORA GUIDEN TIL ALLA KARAKTÄRER (SVERIGE):

1 : Star Wars - Character Encyclopedia

 

 

 

STAR WARS I 100 SCENER : Genoplev de mest dramatiske og ikoniske øjeblikke fra de første seks Star Wars film, spredt ud over 100 Scener. Scenerne bliver præsenteret i kronologisk filmrækkefølge, altså starte vi med en scene fra Star Wars Episode I - The Phantom Menace. Hver udvalgt scene bliver udforsket og forklaret. Der er dybdegående fakta om de centrale figurer, droider, køretøjer og placeringen af hver scene. Der er også oplysninger om hvor i den virkelige verden scenerne er filmet.

 

2014:

 

STAR WARS I 100 SCENER (DANMARK):

1 : Star Wars In 100 Scenes

 

STAR WARS - STORA GUIDEN TILL ALLA RYMDFARKOSTER OCH FORDON (SVERIGE):

1 : Star Wars - Complete Vehicles

 

 

 

I januar 2015 får Marvel rettighederne til Star Wars tegneserierne tilbage. Disney købte Marvel Comics i 2009 og i 2012 købte de Lucasfilm, og da der skulle komme en ny Star Wars film i 2015 var det logisk at flytte rettighederne tilbage til Marvel, så Disney afviste at forlænge kontrakten med Dark Horse.

 

Egmont køber i 2015 rettighederne til at udgive Marvels Star Wars i Norge, og d. 7 december 2015, før premieren på den nye film, udgives den første bog der indeholder de nye Marvel historier. Uheldigvis er der en trykfejl i bogen, og efter kortvarigt at have været til salg tilbagekaldes oplaget, og en udgave hvor fejlen er rettet bliver udgivet d. 1 februar 2016.

 

 

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS - Filmen har premiere d. 16/12/2015 og fortsætter efter begivenhederne i Return of the Jedi, og foregår 30 år efter opgøret mellem Luke Skywalker, Darth Vader og Kejseren, der førte til Imperiets opløsning. En ny ondskab lurer i form af Kylo Ren, der har tilsluttet sig Den Nye Orden, som er opstået af Imperiets aske. For igen at skabe ro i galaksen må både nye og velkendte helte arbejde sammen for at stoppe den magtfulde fjende. Filmen er det syvende kapitel i filmserien, som George Lucas påbegyndte i 1977, og som siden har udviklet sig til et verdensomspændende, kulturet fænomen, der næppe er set magen til hverken før eller siden. Nu genopstår Star Wars med en ny trilogi (samt flere enkeltstående spin-offs), hvoraf den første er The Force Awakens, Det oprindelige trekløver, bestående af skuespillerne Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fisher, vender tilbage til deres ikoniske roller som Luke Skywalker, Han Solo og Prinsesse Leia, og samtidig gives stafetten videre til yngre skuespillere som Daisy Ridley, John Boyega og Oscar Isaac. Filmen er instrueret af J. J. Abrams der også har instureret to Star Trek film.

 

 

STAR WARS NR I : Luke Skywalker og oprørsgruppen nyder stadigvæk deres indtil videre største sejr over Imperiet - ødelæggelsen af den enorme Death Star. Men Imperiet er ikke slået endnu! Luke, Prinsesse Leia, Han Solo, Chewbacca, C-3PO, R2-D2 og resten af oprørsalliancen kæmper for frihed mod den onde Darth Vader og hans herre, kejser Palpatine. Men da et oprørsangreb går helt galt, får Han og Leia travlt med at komme på flugt ...og Luke havner ansigt til ansigt med Darth Vader! Efter at have stiftet bekendskab med Vader, vender en ydmyg Luke tilbage til Tatooine, for at lære mere om hans mentor Obi-Wan Kenobi. Luke tager hen til huset hvor Obi-Wan boede, men pludselig dukker Boba Fett også op her. I mellemtiden er Leia og Han taget på en vigtig og farlig hemmelig mission. Historierne imellem "A New Hope" og "The Empire Strikes Back" i den gamle Marvelserie var ikke ligefrem prangende, hvilket var en skam da det var her mulighederne for at lave de bedste historier var. Marvels nye serie foregår i netop denne tid, og denne gang er der tale om top-klasse historier og tegninger! Indeholder Star Wars (2015 serie) # 1-6 og er skrevet af Jason Aaron og tegnet af John Cassaday.

 

 

STAR WARS - DEN ORIGINALE SERIEN NR 1 : Denne bogserie genoptrykker serien der udkom 1983-1987, og første bog udkom 17 november 2015 - altså tre uger før bogserien med de nye historier startede. Det her er en kanon-udgivelse, den indeholder de fire første Star Wars blade fra 1983-1984. Resurrection of Evil + To Take the Tarkin der var i det første blad, blad nr 2 der indeholder # 55 hvor oprørsstyrkerne får en ny base på planeten Arbra og # 49 hvor Luke Skywalker møder en anden Jedi, og blad nr 3 og 4 hvor vi får optakten til Shira-sagaen. Det bedste fra Marvels gamle Star Wars serie samlet i flot bogform. Her ses billeder fra # 55 hvor planeten Arbra bliver udforsket, for at finde ud af om den har et egnet sted hvor oprørsstyrkerne kan have deres hovedkvarter. Oprørsstyrkerne møder nogle små skabninger der kaldes hudjibber, og disse har telepatiske evner og ernærer sig ved at fortære ren energi. Hudjibberne bor i en hule oprørsstyrkerne godt kunne tænke sig at bruge til hovedkvarter, men umiddelbart er de ikke interesseret i at andre flytter ind. Det ender dog med at de kommer overens efter oprørsstyrkerne besejrer et stort monster der også holder til i hulen.

 

2015:

 

STAR WARS (NORGE):

1 : Star Wars (2015 serie) # 1-6

 

STAR WARS - DEN ORIGINALE SERIEN (NORGE):

1 : Star Wars (1977 serie) # 51 + 52 + 55 + 49 + 56-59

 

ALT OM STAR WARS (DANMARK):

1 : Star Wars - Ultimate Star Wars

 

 

 

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS - Filmen som bog : Novelle udgivet af Egmont i Danmark, Sverige og Norge i 2016.

 

 

STAR WARS NR II (DARTH VADER): Til at starte med indeholder Egmonts Star Wars serie skiftetvis historier fra serierne "Star Wars" og "Darth Vader" og nr II indeholder derfor Darth Vader # 1-6. Historien starter på et lavpunkt i Vaders karriere, da hans fiaskoer på Yavin IV og andre nylige kampe har kostet Imperiet deres super-våben Death Star, utallige soldater og officerer, og evnen til at håndhæve Kejser Palpatines styre. Kejseren er særdeles utilfreds med Vader og General Tagge fra Death Star kommer til at overtage Vaders stilling, og for at gøre ondt værre pålægger General Tagge at Løjtnant Onn-Ai skal være Vaders adjudant. Med andre ord bliver Vader sat under overvågning. Vader møder den unge Doktor Aphra, som han indgår en alliance med, og vi møder også droiderne 0-0-0 (Triple Zero) og BT-1, morderiske droider der vist bedst kan betegnes som 3CPO og R2-D2's absolutte modstykker. Der skal dog mere end en adjudant til at sætte Vader ud af spillet, og han kører snart sit eget løb, især er han meget interesseret i at finde ud af mere om den pilot der ødelagde Death Star. Man kan kun være enig i det der står på bagsiden af denne udgivelse: "Darth Vader har endelig fått et blad verdig hans storhet!" Kieron Gillen har skrevet historierne og Salvador Larroca har tegnet.

 

 

STAR WARS: ROGUE ONE - Filmen har premiere d. 16/12/2016 og foregår umiddelbart inden A New Hope, og fortæller historien om den oprørsgruppe der stjæler konstruktionstegningerne over Death Star, og hvordan disse tegninger bliver overdraget til Prinsesse Leia. Efter dannelsen af Det Galaktiske Imperium bliver Jyn Erso rekrutteret af oprørsalliancen til at arbejde sammen med Cassian Andor og et hold om at stjæle planerne til Death Star, før den kan bruges til at gennemtrumfe kejserens vilje.

 

2016:

 

STAR WARS (NORGE):

1 : Star Wars (2015 serie) # 1-6

2 : Darth Vader (2015 serie) # 1-6

3 : Star Wars (2015 serie) # 7-12

4 : Darth Vader (2015 serie) # 7-12

5 : Star Wars (2015 serie) # 13-18

6 : Darth Vader (2015 serie) # 13-18

 

STAR WARS - DEN ORIGINALE SERIEN (NORGE):

1 : Star Wars (1977 serie) # 60-63 + 65 + 68-70

 

STAR WARS - BERÄTTELSEN FRÅN FILMEN / FILMEN SOM BOK (SVERIGE/NORGE):

1 : Star Wars The Force Awakens - Junior Novel af Michael Kogge

 

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS - DEN ILLUSTREREDE GUIDE (DANMARK/SVERIGE):

1 : Star Wars The Force Awakens - The Visual Dictionary

 

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS - FANTASTISKE FARTØJER (DANMARK):

1 : Star Wars The Force Awakens - Incredible Cross-Sections

 

STAR WARS - KOMPLET GUIDE TIL GALAKSEN (DANMARK):

1 : Star Wars Complete Locations

 

STAR WARS - ÅR FOR ÅR, EN VISUEL KRØNIKE (DANMARK):

1 : Star Wars Year by Year - A Visual History, Updated Edition

 

 

 

Ud over STAR WARS og DARTH VADER serierne lancerer Marvel også yderligere tre miniserier, der alle bliver udgivet af Egmont i Norge i 2017. Der er tale om serierne: PRINSESSE LEIA, HAN SOLO og CHEWBACCA. Her følger vi disse hovedpersoner på solo-eventyr, og i Han Solos historie kommer vi selvfølgelig med på et hæsblæsende rumvæddeløb i Millennium Falcon.

 

 

STAR WARS: THE LAST JEDI - Filmen har premiere d. 13/12/2017 og foregår umiddelbart efter begivenhederne i Star Wars: Episode VII The Force Awakens, der er finder sted tredive år efter afslutningen af den oprindelige Star Wars-trilogi. Her fortsætter historien om Rey og hendes opdagelse af den tidligere Jedi-mester Luke Skywalker, der nu lever i skjul, sammen med historien om krigen mellem General Leia Organas modstandsgruppe og First Order.

 

2017:

 

STAR WARS (NORGE):

7 : Darth Vader (2015 serie) # 16-19 + DV Annual # 1

8 : Princess Leia (2015 serie) # 1-5

9 : Star Wars (2015 serie) # 21-25

10 : Darth Vader (2015 serie) # 20-25

11 : Han Solo (2016 serie) # 1-5

12 : Chewbacca (2015 serie) # 1-5 + SW Annual # 2

 

STAR WARS - DEN ORIGINALE SERIEN (NORGE):

1 : Star Wars (1977 serie) # 71-78

 

STAR WARS - GALAKSENS HELTER OG SKURKER (NORGE):

1 : Star Wars Character Encyclopedia, Updated and Expanded

 

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS - ALT DET DU ABSOLUT BØR VIDE (DANMARK):

1 : Star Wars - Absolutely everything you need to know

 

STAR WARS: ROGUE ONE - ULTIMATIV ILLUSTRERET GUIDE (DANMARK):

1 : Rogue one - Star wars story - The ultimate visual guide

 

 

 

STAR WARS: SOLO - Filmen har premiere d. 23/05/2018 og har Alden Ehrenreich i hovedrollen som Han Solo. Filmen foregår imellem Star Wars Episode III: Sith-fyrsternes hævn og Star Wars Episode IV: Et nyt håb. Vi følger Han Solo og Chewbaccas eventyr, hvor de blandt andet møder Lando Calrissian.

 

STAR WARS - SOLO: DEN ILLUSTREREDE GUIDE : Dyk ned i Corellias kriminelle underverden. Opdag hvordan Han Solo mødte Chewbacca. Mød gæsterne om bord på Dryden Vos’ luksusstjerneyacht. Lær mere om spillet sabacc og dets regler og regelbrydere. Find ud af hvor Lando Calrissian opbevarer sin kappesamling og meget mere i dette opslagsværk.

 

2018:

 

STAR WARS - HAN SOLO (NORGE):

1 : Han Solo (2016 serie) # 1-5

 

STAR WARS - THE LAST JEDI: UTROLIGE FARKOSTER (NORGE):

1 : Star wars - The Last Jedi Incredible Cross-Sections

 

STAR WARS - SOLO: DEN ILLUSTREREDE GUIDE (DANMARK):

1 : Solo: A Star Wars Story the Official Guide

 

STAR WARS: BILDLEXIKON ÖVER STARFIGHTERS OCH ANDRA FORDON (SVERIGE):

1 : Star Wars - Encyclopedia of Starfighters and Other Vehicles

 

STAR WARS: SOLO: DET KOMPLETTA BILDLEXIKONET (SVERIGE):

1 : Solo: A Star Wars Story the Official Guide

 

 

 

STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER - Filmen har premiere d. 18/12/2019 og har Mark Hamill i hovedrollen som Luke Skywalker. Filmen handler om Rey, Finn og Poe Dameron, der leder Modstandsbevægelsen i en sidste kamp mod Kylo Ren og Den første orden, der støttes af den tilbagevendte kejser Palpatine.